lunes, 17 de marzo de 2014

STANNIS BARATHEON AS CHARLES XII

Song by Sabaton, fits Stannis and Charles rather well:6 comentarios:

 1. SVENSK HISTORIA - GAME OF THRONES
  Vasasönerna liknar Baratheons...
  - Robert/Erik: den äldste, olycklig i kärlek, livsnjutare, förgiftad, ingen äkta avkomma
  - Stannis/Johan: den andre, djupt religiös, gift med en mystisk utländska, har ett svagt barn, förföljer kättare (fila under "djupt religiös")
  - Renly/Karl: den yngste och mest kompetente, i fejd med Stannis/Johan, lyckligt gift, trevlig (Karl var dock varken queer eller barnlös)

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

   Eliminar
  2. Dessutom red Karl pâ Koppar-märren...

   Eliminar
  3. SVENSK HISTORIA - GAME OF THRONES
   Baratheons liknar även de tre Karlarna, tänkt pâ det!

   Robert är ju fet och mörkhârig och supsugen och olyckligt kär: Karl X
   Stannis är kylig och slank och religiös och förlorade ett viktigt slag: Karl XII
   Âterstâr Renly och Karl XI: bâda var den mesomorfa och den fredligaste och trevligaste i trissen, lyckligt gift (Karl XI var dock varken queer eller barnlös)

   Eliminar
 2. Apropâ Vasasönerna: Erik, som den äldste, fick tronen. Johan fick Finland (gränsland, jfr Draksten!). Karl fick Värmland, som utgjorde en av svearnas ursprungsmarker (jfr. Stormländerna).

  ResponderEliminar
 3. SVENSK HISTORIA - GAME OF THRONES
  En annan broderstriss i svensk historia som passar till och med bättre till Baratheons än Vasasönerna: Gustav III, Karl XIII, och den mindre kände Fredrik Adolf.
  - Gustav III/Robert: den äldste, tronarvinge, livsnjutare med rampfeber, olycklig i kärlek. Dör vâldsamt pga en komplott. Hans "son" var egentligen en oäkting (det säger âtminstone sägnen).
  - Karl XIII/Stannis: den andre, växte upp i skuggan av syskonen, ansvarig för örlogsflottan (med vilken han vann viktiga slag), kylig och introvert, allvarlig, intresserad av det ockulta (frimurare och fritänkare), fick en utländsk allierad (Bernadotte/Melisandre). (Karl XIII var dock barnlös).
  - Fredrik Adolf/Renly: den yngste, bortskämd, älskade vackra saker och van vid att fâ ros, vacker och feminin (Fredrik Adolf var dock hetero och fick ett oäkta barn, en dotter).

  ResponderEliminar